Pancarlı Makarna

  • Görüntüleme
    50

 

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere bir Pancarlı Makarna hazırladık. Ceyda Artun’un Hawos Oktagon, Greenstar Elite Slowjuicer, Lurch Müsli Mixer ile hazırladığı bu lezziz tarife bayılacaksınız!

 

Yapılışı: İrmik ve buğdaylarınızı Hawos değirmeni en ince ayarında kullanarak un haline getirin ve elekten geçirin.

Pancarlarınızı greenstar soğuk sıkım makinesi ile sıkın ve süzgeçten geçirin.

120 gr pancar suyu tartın, pancar suyunuza zeytinyağınızı ekleyin.

Un karışımına tuz ekleyip karıştırın. Ortasında bir boşluk yaratın ve pancar suyunuzu ekleyin. Sert ama bir araya gelen bir hamur olana kadar yoğurun ve streç filme sarıp buzdolabına 1 saat dinlenmeye bırakın.

Sos için:

Maydanozlarınızı yıkayın ve lurch cereal mixer kullanarak incecik doğrayın. Sarımsaklarınızı soyun ve velevine doğrayın. Limonlarınızın kabuklarını soyun incecik doğrayın.

Makarnana hamurunuzu buzdolabından çıkarın ve 4 e bölün. Kalan parçaları bir bezle örtün. Hafif unladığınız tezgahınızda açın. Makarna makineniz varsa onu kullanın. Yoksa elle açarak istediğiniz inceliği sağlayın ve arzu ettiğiniz kalınlıkta kesin. Bir rulo yaparak tepsiye dizin.

Büyük bir tencerede su kaynatın, kaynayınca içine bolca (su deniz suyu tadında olacak kadar) tuz ekleyin. Büyük bir tavaya zeytinyağı ve sarımsaklarınızı alın. Sarımsakların rengi dönemeye başlayınca limon kabuklarını ve limon suyunu da ekleyin, aynı zamanda kaynayan suya makarnanızı atın. 1 buçuk dakikada pişecekler. Pişen makarnanızı sarımsaklı sosun üzerine ekleyin. Maydanozunuzu ekleyin. Biraz makarna suyu ve parmesan ile sosu bağlayın. Sıcak servis edin. Servis ederken üzerine taze zeytinyağı, karabiber ve parmesan gezdirebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Makarna Hamuru:

Sos İçin:

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X