Patates Graten

  • Görüntüleme
    101

Patatesleri ince ince kesip yıkayın ve durulayın. Bir kasede patates, zeytinyağı, taze soğan, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın. Krema için; sos tavasında zeytinyağını ısıtın, sarımsağı ekleyin. Unu ekleyip hızlıca karıştırın. Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvamı koyulaşınca ocağı kapatın, kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. Tavayı kaplayacak kadar zeytinyağı koyun. Patatesleri dizin. Soğanları ekleyin, kremayı yayın ve bu işlemi bir kaç kez tekrar edin. En son kata krema ekleyin ve 190’de fırında 1 saat pişirin.

Malzemeler

Malzemeler

Krema için

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X