Patates Graten

  • Görüntüleme
    5

Lurch spiral yapıcı kullanarak patateslerinizi spiral olarak doğrayın. Tuzlu suyun içerisine alın ve yarım saat bekletin. Soğan, sarımsak ve kalelerinizi doğrayın. Ben bu hızlı doğrama işlemlerimde Lurch Müsli maket kullanıyorum ve hayatım oldukça kolaylaşıyor. Soğanlarınızı kavurun, şeffaflaşınca kaleleri ekleyin ve bir kaç dakika daha kavurun. Tuzlu suda bekleyen spiral patateslerinizi bir bezle iyice sıkın ve tavanıza kalan sebzelere ekleyin. 5-6 dakika daha kavurun. Bu sırada beşamel sosunuzu hazırlayın. Hawos Oktagon Taş Un Değirmen’iniz varsa zaten çok havalı bir mutfağınız var demektir ve esmer pirincinizi saniyesinde un haline getirebilirsiniz. Eğer yoksa da pirinç unu kullanabilirsiniz. Yağınız ile unu kavurun, unun kokusu çıkmaya başlayınca yavaş yavaş çırparak sütünüzü ekleyin. Krema kıvamı elde edene kadar pişirin. Üzerine Muskat rendeleyin, şeker, tuz, karabiber ekleyin. Sebzelerinizin üzerine beşamel sosunuzu dökün. Sevdiğiniz bir peynirle üstünü kaplayabilirsiniz. Ben Sanki parmesan tercih ettim. 190 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X