Provensal Kiraz Domates

  • Görüntüleme
    419

Hazırlanışı:

Çeri domatesten daha iri ve etli bir yapıya sahip bu boy domateslere ülkemizde hem ingilizce adıyla hitap ediliyor hem de kiraz, erik, sarı renklileri içinse limon erik domates deniliyor. Kurutmak için çok uygun olan bu domatesleri hafif etli kalmaları için kurutma işleminin son birkaç saatine girdiğimizde mutlaka tadarak kontrol ediyoruz. Biz 2 tepsiyi dolduracak kadar domates kuruttuk. Siz dilerseniz bu miktarı arttırabilirsiniz.

Sarımsağı ince bir rende ile domateslerin de sığacağı bir kaba rendeleyin. Üzerine tuz ve balı ekleyin, çırpma teli ile karıştırın. Kekikleri saplarından ayırıp yapraklarını ayrı küçük bir kaseye alın. Domateslerin saplarını çıkartıp yıkayın ve kurulayın. Kabuklarını soymayın. Domatesleri tırtıklı domates bıçağı ile uzunlamasına 4 eşit parçaya bölün.

Sarımsak, tuz ve balı koyduğunuz kaseye domatesleri ve kekikleri ekleyin. Silikon spatula ile alttan tam daire yaparak, domateslere kesinlikle baskı yapmadan sosun domateslerle karışmasını sağlayın. Sedona Kurutucu’nun yapışmaz kağıdının serili olduğu iki tepsiye domatesleri offset spatula ile çekirdekli kısmı yukarıya gelecek şekilde dizin.

Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 2 saat sonra 58 derecede 16 saat.

*Kurutulmuş domatesleri saklamak için cam bir kavanoza alın. Üzerlerini geçecek kadar zeytinyağı koyun. Daha çok aroma için kavanozun içine kişniş tohumu, biberiye hatta içini açıp tanelerini açığa çıkarttığınız yarım çubuk vanilya gibi taze ve kuru baharatlar da koyabilirsiniz.

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X