Rulo kabak ve patlıcanlı tart

  • Görüntüleme
    100

Tart hamuru malzemelerini bir kasede karıştırın ve disk formuna getirin. Yağlı kağıda sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Sebzeleri sebze doğrayıcısı ya da bıçakla ince ince kesin. Eğer bıçakla kestiğinizde sebzeleri rulo yaparken kırılacak bir formda ise, üstlerine biraz zeytinyağı ve tuz serpip 15dk yumuşamaları için bekleyin.
Sos malzemelerini kekik hariç blenderda krema kıvamına getiririn. En son kekiği ekleyip karıştırın.
Tart hamurun üstüne biraz un serpin ve 30cm çapında açın.
Tart kalıbını hafifçe yağlayın, tabanı yerleştirin. Peynirimsi sosu tabana eşit şekilde yayın. Sebzeleri rolo formunda tabana dizin. En son üstüne biraz zeytinyağı, tuz ve limon kabuğu ekleyin.
180’de 40dk pişirin. Kalıptan çıkarmak için yarım saat soğumasını bekleyin. Sebzelerin içine pesto sos ya da ekstra peynirimsi sostan koyarak servis edin 🌱

Malzemeler

Malzemeler

Peynirimsi Kaju Sos

Sebzeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X