Sarımsak Saklama Yöntemleri

  • Görüntüleme
    3

🧄Pazardan aldığım bu muhteşem sarımsakları üç farklı yöntemle saklıyoruz:

Sarımsak püresi
Zeytinyağlı sarımsak
Sarımsak tozu

Sarımsakları soymak için birçok yöntem denedim. Günün sonunda en mantıklısı hâlâ üzerine bıçağın yan yüzüyle bastırmak ve hafifçe patlatmak. Daha pratik bir yöntemi olan varsa lütfen paylaşsın.

Kabukları Sakın Atma!
Soyduktan sonra kabukları atmıyorum, sakın atma. Güzelce yıkayıp suyunu sıkıyorum, ardından Wartmann Kurutucu Tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştiriyorum.

45 derecede 3 saat kurutuyorum. Kuruyan kabukları Blendtec Blender’ımdan geçirip bir süzgeç yardımıyla toz haline gelmiş kısımları ayırıyorum.

*Eğer bol miktarda sarımsak tozu istiyorsan, soyduğun sarımsakları dikey kesip kabuklarla birlikte kurutucuda kurutabilirsin. Bu durumda yaklaşık +3 saat daha eklemen gerekir.

Püre ve Zeytinyağlı Sarımsak
Soyduğum sarımsakları ikiye ayırıyorum:

Püre:
Bir kısmını Blendtec 575 Blender’dan geçirip iyice püre haline getiriyorum. Ardından buzluk poşetine koyup düzlüyorum. Üzerine keskin olmayan bir aletle çizgiler çizerek parçalara ayırıyorum ve dondurucuya atıyorum.

Zeytinyağlı:
Diğer kısmını da yine Blendtec 575 Blender’dan geçiriyorum ama bu sefer daha parçalı bırakıyorum. Üzerine zeytinyağı ekliyorum ve buzdolabına kaldırıyorum.

İyi sarımsak bulduğunda mutlaka bu işlemleri yapmanı öneririm. Özellikle iri taneli sarımsaklar bu işi çok daha kolaylaştırıyor.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir