Sarımsaksız Soğansız Kraker

  • Görüntüleme
    942

Hazırlanışı:

Keten tohumunu üzerine 200 gr su ilave ederek blender’ınızın orta boy haznesinde jöle kıvamına gelene kadar çekin.Domateslerin kabuklarını soyun ve 4 eşit parçaya böldükten sonra orta kısımlarındaki çekirdekli parçayı çıkartın. Kapya biberlerinin saplarını ve içindeki çekirdeklerini çıkartın.

Tüm malzemeyi blender’a koyup homojen bir kıvam alana kadar çekin. Karışımı Sedona Kurutucu’nun özel yapışmaz kağıdını (triflex sheet) serdiğiniz iki tepsiye pay edip kurutmaya 65 derecede 3 saat ile başlayın. Daha sonra ısıyı 58 dereceye düşürüp 14 saat daha kurutun. Kurutma aşamasının yarısında krakerinizi bıçağın ters tarafıyla

4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın. Kurutma aşamasının son 5 saatinde krakerinizi ters yüz edin.

Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 3 saat sonra 58 derecede 14 saat.

Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Domates kurutulması en zor malzemelerden biridir.
Bu yüzden domateslere çok özenli davranmalıyız. Çekirdeklerini çıkarttığınız domatesleri blender’a koymadan önce mutlaka fazla suyunu kağıt havluyla silin. Domatesleriniz neredeyse kağıt havlunun yapışacağı kadar kuru olsun. Fazla su hem nem etkisi yapar hem de kurutma süresini uzatacağı için domateslerin ekşimesine sebep olur.

65 derecede 2 saat arkasından 48 derecede 20 saat krakerinizi kurutun. Kurutma aşamasının yarısında krakerinizi bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın.
Kurutma aşamasının son 5 saatine girdiğinizde krakerinizi ters yüz edin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X