Sebze Yaprağına Sushi Tarifi

Sebze Yağrağına Sushi
  • Görüntüleme
    12

Ceyda Artun ile Defya mutfağında bu hafta sizlere lezzetli ve pratik bir vegan sushi tarifi hazırladık. Ceyda Artun‘un Blendtec 800 ve Blendtec Wildside Hazne ve Sedona Kurutucu kullanarak hazırladığı bu leziz tarife bayılacaksınız!

Yapılışı: Tüm malzemeleri Blendtec Wildside Hazne kullanarak pürüzsüz hale getiriyoruz. Hazırladığımız sebze harcını bir spatula yardımıyla Sedona Kurutucu’muzun kağıtlarına ince bir katman olacak şekilde yayıyoruz. Harcı 55°C’de 4 saat kadar kuruttuktan sonra altından yapışmaz kağıdı alıp ters çeviriyoruz. Bir üç saat daha esnekliğini yitirmeyecektir fakat tamamen kurumuş hale gelene kadar bekliyoruz. Ardından, siyah pirincimizi bolca suyla, su berrak akana kadar yıkıyoruz. Bir sos tenceresine aktardıktan sonra üzerine su ekliyor ve altını yüksek ateşte yakıyoruz. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp altını kısıyoruz. Tüm suyu çekince kapağını açın bir çatal ile havalandırıyor ve 10 dakika kapağı kapalı dinlendiriyoruz. Zeytinyağı, pirinç sirkesi ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz. Soğuması için bir tepsiye yayıyoruz. Tarifimizi birleştirmek için sebzeleri jülyen doğruyoruz. Sebze yapraklarını bir fırça ile hafifçe ıslatıyoruz. Kenarlarından 3’er santim boşluk kalacak şekilde pirinci yaprağımıza yayıyoruz. Ortasına kalan malzemeleri de yerleştirdikten sonra üstlerine mayonez gezdiriyoruz. Tüm malzemeleri ortaya getirecek şekilde sıkıca sarıp dilimleyerek soya sosu ile birlikte servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Malzemeler

Sebze Yaprağı için Malzemeler

Siyah Pirinç İçi için Malzemeler

Sushi yapımı için Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X