- Görüntüleme374
Malzemeler: Tribest Sedona Express 25 Lt. Meyve Ve Sebze Kurutma Makinesi ile özel davetlerinize harika sunumlar hazırlayabilirsiniz.
SOMON PASTIRMASI, KIRMIZI MERCİMEK VE PANCAR CİPS İLE
Yapılışı;
– Bir kabın içerisine bütün malzemeleri karıştırıp somon dilimlerini koyun ve bir gece buzdolabında bekletin.
– Marinasyondan çıkarttığınız somon dilimlerini ilk önce 70 derecede 2 saat sonra 55 derecede 8 saat kurutun.
KIRMIZI MERCİMEK CİPS
Yapılışı;
– Kırmızı mercimeği bir gece önceden ıslatın. Süzdürüp iyice yıkayın ve mutfak robotunda tuz ve zeytinyağı ekleyerek püre haline getirin.
– Bir kabın içerisinde bütün malzemeleri karıştırın.
– Sedona kurutucu’nun yapışmaz kağıtlarının üzerine yayıp önce 75 derecede 3 saat, sonra 55 derecede 12 saat kurutun.
PANCAR CİPS
Yapılışı;
– Haşlanmış pancarı mandolin ile 2mm kalınlığında dilimleyin.
– Sedona kurutucu’nun telleri üzerine dizin. Önce 65 derecede 4 saat, sonra 55 derecede 12 saat kurutun.
HAYDARİ CİPS
Yapılışı;
– Bütün malzemeleri karıştırıp Sedona kurutucu’nun yapışmaz kağıtlarının üzerine yayın.
– İlk önce 70 derecede 3 saat sonra 48 derecede 20 saat kurutun.
Afiyet olsun.
Yorum Yap