Sote Sebze ve Hellimli Glutensiz Hamburger

  • Görüntüleme
    194

Glutensiz Ekmek Malzemeleri;
☆5 yk glutensiz çiğ karabuğday unu
☆4 yk glutensiz nohut unu/ kinoa unu vb.
☆1 ölçü (tatlı kaşığı)psyllium
☆1 yumurta ( beyazı içine, sarısı üstüne)
☆1 çay kaşığı karbonat ve limon damlası üstüne
☆1, 5 çay kaşığı tuz
☆1 bardak ılık su ( 170 ml )

Yapılışı:
Kuru malzemeleri karıştırıp, suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum , kıvamı koyu akışkan videodaki gibi olacak. Yağladığım kalıplarıma döktüm( bu ölçüden 2 adet çıktı )üzerine yumurta sarısı ve tohumlar, önceden ısıtılmış fırında 170° alt-üst 20-25 dakika✔️

İç Dolgu için ;
•1 adet kabak
•1 adet havuç
•Filizlendirilmiş tohum / baklagiller
•Kuruyemiş rendesi
•Kızarmış hellim peyniri
(İsteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz )

🔪Mutfakta rendeleme ve doğrama işlerimde bana aşırı kolaylık sağlayan @defyaailesi Lurch kollu tambur rendenin ince rendesiyle sebzelerimi rendeledim , doğrayıcı aparatıyla da salatalığı eşit boyutlarda doğradım⭐️
🌱Geo filizlendirme raflarında her hafta farklı tohum ve baklagil filizlendiriyorum ve yemeklerime , salatalarıma ilave ederek besin değerini ve lezzetini artırıyorum 😍

Malzemeler

Glutensiz Ekmek Malzemeleri

İç Dolgu için

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X