Süzme Yoğurtlu Kraker

  • Görüntüleme
    101

Hazırlanışı :

Chia tohumlarının üzerine 35 gr su koyup jöle kıvamına gelmesi
için 1 saat bekletin. Keten tohumunu üzerine 35 gr su ilave ederek blender’ınızın baharat öğütme haznesinde jöle kıvamına gelene kadar karıştırın. Pazıları saplarının ucundan kesip yıkayın ve salata kurutucu ile kurutun. Nemli kalmamaları için kağıt havlu ile silin. Pazıları 1,5 cm kalınlığında kesin. Çarliston biberin çekirdeklerini çıkartıp 4’e bölün.

Bütün malzemeyi blender’a koyup homojen bir kıvam alana dek karıştırın. Karışımı 2 tepsiye özel kurutma kağıtlarının üstüne
4 mm kalınlığında eşit kalınlıkta yayın. Kurutma işleminin
yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın ve krakerlerin offset spatula ile tersini çevirerek kurutmaya devam edin.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 3 saat ve 55 derecede 14 saat.

Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Kurutucunuzu 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 20 saat olarak ayarlayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın ve krakerlerin offset spatula ile tersini çevirerek kurutmaya devam edin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X