Süt Ürünü Olmadan Peynir Yapımı! Badem Ricotta Tarifi

  • Görüntüleme
    32

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere “Badem Ricotta” hazırladık.

Ceyda Artun’un Blendtec Designer 650 Blender ve Blendtech Wildside Hazne ile hazırladığı bu harika peynire bayılacaksınız!

Yapılışı: Badem sütümüzü hazırlamak için 1 kap badem ile 3 kap suyu Blendtec Wildside Hazne kullanarak 2 dakika yüksek hızda çeviriyoruz. Ardından sütümüzü süzme çantası kullanarak süzüyoruz. Peynirimizi yapmak için badem sütümüzü sos tenceresine alarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başladığında tuzumuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Ardından altını kapatarak içine bir yemek kaşığı limon suyu ekliyoruz. Tahta kaşıkla yavaş yavaş birkaç kez karıştırıyoruz. Ardından karışımımızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuduğunda badem sütünün kesilmiş olduğunu göreceğiz. Bir süzgecin üzerine yerleştirdiğimiz tülbent yardımıyla kesilen sütümüzü nazik bir şekilde döküp süzülmeye bırakıyoruz. Daha sert kıvamlı bir peynir için üzerine bir ağırlık da yerleştirebiliriz.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Badem Ricotta

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X