Vegan İncir Dolgulu Kurabiye

  • Görüntüleme
    686


Revna Çakır’ın (@revnasarigul) Defya mutfağında sizler için hazırladığı sağlıklı ve vegan İncir Dolgulu Kurabiye tarifi sizlerle. Bu lezzetli ve sağlıklı atıştırmalık tarifini çok seveceksiniz.

 

  1. Bir gece önceden suda beklettiğimiz incirleri Blendtec Twister Haznede blend ediyoruz ve daha sonra üzerine tarçın ve incir püresini beklettiğimiz sudan biraz ekleyerek bir süre daha blend ediyoruz. İşlem süresince daha iyi bir sonuç almak için Twister hazneyi bıçakların tersine döndürmeyi unutmayın!
  2. Ayrı bir kapta badem ununu, çiğ karabuğday ununu, tarçını, hindistan cevizi yağını ve pekmezi karıştırarak hamur kıvamına ulaşana kadar karıştırıyoruz.
  3. Hamuru merdane yardımı ile açıyoruz. Açtığımız hamurun içine blenderda hazırladığımız harcı yayıyoruz.
  4. Hamurun üzerinde iyice harcı yaydıktan sonra harclı hamurumuzu rulo haline getiriyoruz ve iki parmak kalınlığı elde edecek şekilde bölmeye başlıyoruz.
  5. Kesilen parçaları Sedona Express tepsi örtüsüne diziyoruz ve 75cde 8 saat hızlı modunda kurutuyoruz.

Elimize sağlık!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X