Yaban Mersinli Tart Tarifi

yaban mersinli tart
  • Görüntüleme
    812

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere leziz bir yaban mersinli tart hazırladık. Ceyda Artun‘un Blendtec 650s, Blendtec Wildside Hazne ve Blendtec Twister Hazne ile hazırladığı bu harika tarife bayılacaksınız!

 

Tart hamuru:

Kuru malzemeleri ve buzdolabında beklettiğiniz Hindistan cevizi yağını blendtec wildside haznede, pulse tuşunu kullanarak birkaç kez çekin. Haznenin içine diğer sıvı malzemeleri ekleyip aynı işlemi birkaç kez daha tekrarlayın. Harcı büyük bir karıştırma kasesine alıp, sıktığınızda bir araya gelebilecek kıvama gelene kadar, elinizle karıştırın. Hamurunuz rahat kıvam almazsa içine bir adet buz ekleyerek karıştırabilirsiniz. Harcınızı Hindistan cevizi yağıyla yağladığınız tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamur kalınlığının her tarafta eşit olmasına dikkat edin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırının fanlı ayarında 15 dk pişirin.

Yabanmersini kreması:

Yaban mersini ve limon suyunu blendtec twister haznede karıştırın ve bir süzgeç yardımıyla süzün. Hindistan cevizi sütünü ve pancar tozunu bir sos tenceresine alın, kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Altını kısın, agar agarı ekleyip çözünene kadar çırpmaya devam edin. Süzdüğünüz yaban mersini kremasını ve elmadan şekeri de ekleyip 1 dk kadar kaynatın. Ocağınızın altını kapatıp soğumaya bırakın. Kremanız soğuduğunda vanilya ve kaju yoğurdunu ekleyip karıştırın.

Kremayı tart hamurunuzun üzerine her yerine eşit yayılacak şekilde dökün. Soğuması için buzdolabına kaldırın.

Süsleme:

Tartınız tamamen soğuduktan sonra üzerini sevdiğiniz orman meyveleri, yemişler, yenebilir çiçekler ve kuru meyveler ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Tart Hamuru

Yabanmersini kreması:

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X