Yer Fıstığı Ezmesi

  • Görüntüleme
    402


Doğal yer fıstığı ezmesi, sabah smoothie’nize eklemek, ya da koşu dönüşü atıştırmasında kullanmak için mükemmel bir protein kaynağıdır. Ama doğal yer fıstığı ezmesi satın almak, özellikle de beslenmenizin temel taşlarından biriyse, oldukça pahalıya patlayabilir. Kendi yer fıstığı ezmenizi evde kendiniz yapmayı öğrenirseniz, içinde şeker ya da hidrojenize yağlar gibi istenmeyen maddeler olmamasını da sağlamış olursunuz. Blendtec gibi yüksek kaliteli bir blenderle, evde yer fıstığı ezmesi hazırlamak çok hızlı ve kolaydır. Blendtec’e özgü köreltilmiş bıçak, yer fıstıklarını hızla parçalayarak, istediğiniz doku, tatlılık ve lezzette ezme yapabilmenizi sağlar. Ezmenizi yapmak için en uygun yer fıstığından satın aldığınıza emin olun. Fazla tuzlu bir ezme elde etmemek için, asla tuzlu yer fıstığı kullanmayın. Birçok pazar ya da markette, kabuklu ya da kabuksuz çiğ yer fıstığını kiloyla bulabilirsiniz. Hem kendiniz kavurduğunuz için istediğiniz lezzeti elde etmeniz kolaylaşacak hem de kiloyla satın aldığınız için daha ucuza gelecektir.

Yapılışı

FourSide ve WildSide+ Hazne ile

  1. Hazneye yer fıstıklarını ve tuzu koyun ve kapağı kapatın.
  2. 15 saniye Düşük hızda çalıştırdıktan sonra, Yüksek hıza çıkarın ve 50 saniye daha çalıştırın.
  3. Hazne kenarlarını bir spatula yardımıyla ortaya doğru sıyırıp yağı ekleyin ve kapağı kapatın.
  4. Orta ila Orta-Düşük hızda 50 saniye ve Orta ila Orta-Yüksek hızda 50 saniye daha çalıştırın. Yer fıstığı ezmenizi yağ eklemeden de yapabilirsiniz. Bunun için o aşamada blenderinizi düşük hızda fazladan bir 50 saniye çalıştırmanız yeterlidir.

Twister Hazne ile

  1. Malzemeleri yarı yarıya azaltın.
  2. Yer fıstığı ve tuzu hazneye koyun.
  3. Orta ila Orta-Yüksek hızda 50 saniye ya da arzu ettiğiniz dokuya ulaşana kadar çalıştırın. Çalıştırma süresince kapağı saat yönünün tersine döndürün.

 


Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X