- 28 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme499
Hazırlanışı :
Yer fıstığınız kavrulmuş ise kabuklarını soyun. Kavrulmamış ise fırınınızı 165 derece ayarlayıp, yer fıstığını tepsiye koyup fırının orta Vegan sırasına yerleştirin. 7-8 dakika sonra çıkartın, bir tanesinin soğumasını bekleyip yiyerek kontrol edin, içi size çıtır geliyorsa olmuştur, çıtır değilse kontrollü bir şekilde 5-6 dakika daha kavrulması için fırına verin. Bu işlemi fıstıkların rengi altın sarısı içi tam kuru olana kadar tekrar edebilirsiniz. Tam kavrulduğunu düşündüğünüz zaman fıstıkları soğumaya bırakın. Sonra kabuklarını soyun.
Çiğ Kabuklarını soyduğunuz fıstıkları, sriracha, soya sosu, sarımsak ve zeytinyağı ekleyerek blender’a atın, pürüzsüz bir macun kıvamına
gelene kadar çekin. Hazır olduğunda 80 gr’ını tarifimiz için ayırıp kalanını bir saklama kabına alın. Karalahanaları yıkayıp salata kurutucuda kurutun ve 8-10 parçaya bölecekmiş gibi doğrayın. Sarımsağın kabuğunu soyun. Bütün malzemeyi Blender’ınıza koyun ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Sedona Kurutucu’nun kendi özel kağıdına dikdörtgen şeklinde yarım santim kalınlığında yayın.
Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 4 saat daha sonra 58 derecede 12 saat kurutun.
*Kurutma aşamasının yarısında bir spatula yardımı ile karışımı ters yüz edin.
Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Kurutucunuzu 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 14 saat olarak ayarlayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde bıçağın arka yüzüyle ya da bir mutfak makası ile dikdörtgen veya karelere ayırıp offset spatula ile tersini çevirdiğiniz krakerleri bu şekilde kurutmaya devam edin.
Yorum Yap