Yumurtasız Omlet Tarifi

Yumurtasız Omlet
  • Görüntüleme
    7

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere yumurta kullanmadan “mış gibi” bir omlet hazırladık. Ceyda Artun’un Hawos Taş Değirmen, Lurch Kollu Tambur Rende ve Blendtec Blender 650 ile hazırladığı bu leziz tarife bayılacaksınız!

Yapılışı: Omletimiz ilk olarak sarı mercimeklerimizi Hawos Taş Değirmeni’nin 1,5 kalınlık ayarını kullanarak un haline getiriyoruz. Unumuzu 1,5 kap su ile çırpıyoruz ve Brod and Taylor Fermentasyon Ünitesi kullanarak 40°C’de 3 saat kadar veya oda sıcaklığında 8 saat fermente ediyoruz.

Ardından kepekli pirincimizi tekrar Hawos Taş Değirmeni’nin 1,5 kalınlık ayarını kullanarak un haline getiriyoruz. Kalan malzemelerimizi ve fermente olmuş mercimek karışımımızı Blendtec Wildside Hazne‘ye alıyoruz ve homojen olana kadar karıştırıyoruz.

İç Harcı Hazırlanışı:  için önce kalelerimizi sert saplarından ayırıyoruz. Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ekleyerek biraz ovuyoruz. Kurutulmuş domatesleri kullanmadan önce yarım saat kaynar suda bekletiyoruz, süzüyoruz ve ince şeritler halinde doğruyoruz. Ay çekirdeğinden cheddar peynirimizi Lurch Kollu Tambur Rende kullanarak rendeliyoruz.

Omlet karışımımızı ½ yemek kaşığı zeytinyağı ile ısıttığımız yapışmaz bir tavaya ince bir katman halinde döküyoruz. Alt yüzeyi pişmeye başlayınca arasına hazırladığımız malzemeleri ekliyoruz ve yarıya katlayarak 30 saniye kadar daha pişirerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Malzemeler

Omlet harcı için Malzemeler

Arası için

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X