Zea Jerky

  • Görüntüleme
    670

Hazırlanışı:

Soya sosu ve sriracha’yi bir kapta çırpma teli ile karıştırın.
Hindi göğüslerin beyaz yağlı kısımlarını ucu düz keskin bir bıçakla temizleyip, 1/2 cm genişliğinde şerit olarak kesin.

Dikdörtgen ya da kare tabanlı cam bir saklama kabına alıp üzerlerine hazırladığınız sosu koyun. Streçle kabın üstünü kapatıp buzdolabınızda 12-18 saat kadar bekletin. Hindileri oda sıcaklığına gelmesi için, Sedona Kurutucu’ya koymadan bir saat önce buzdolabından çıkartın. Dilimleri sostan çıkartırken kağıt havlu üzerine koyun ve fazla sosu alın. Birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde yan yana dizin.

Kurutma süresi ve derecesi: 75 derecede 8 saat.

*Bu kurutma süresi hindinizin kalınlığına göre değişecektir. Lütfen son 2 saatte hindilerin durumunu kontrol edin.

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X