- 31 Mart 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Revna Çakır
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme514
Revna Çakır’ın (@revnasarigul) Defya mutfağında hazırladığı Havuçlu granola tarifi sizlerle. Bu lezzetli ve sağlıklı tarifi çok seveceksiniz.
Hazırlanışı:
- Öncelikle kabuğunu soyduğumuz 1 orta boy havucu Lurch Tambur Rendeyi kullanarak kolaylıkla rendeliyoruz. İnce ayarda rendelemenizi öneririm.
- Daha sonra bir gece öncesinde suda beklettiğimiz akdarıyı kâseye alıyoruz ve sırasıyla havuç, ay çekirdeği, tarçın, chia tohumu, hindistan cevizi yağı ve son olarak akçaağaç şurubunu ekleyerek karıştırıyoruz.
- İyice karıştıktan sonra tepsinin üzerine yerleştirdiğimiz kurutma tepsi örtüsününe eşit dağılacak şekilde ince bir tabaka haline karışımımızı yayıyoruz.
- Sedona Supreme’in iki aşamalı kurutma özelliği ile önce 68c da 8 saat boyunca daha sonra 55c de 5 saat boyunca kurutuyoruz.
- Kuruma işlemi bitince, kuruyan granolamızı bölerek servis edebiliriz.
Afiyet olsun!
Yorum Yap