Havuçlu Granola

  • Görüntüleme
    438


Revna Çakır’ın (@revnasarigul) Defya mutfağında hazırladığı Havuçlu granola tarifi sizlerle. Bu lezzetli ve sağlıklı tarifi çok seveceksiniz.

 

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle kabuğunu soyduğumuz 1 orta boy havucu Lurch Tambur Rendeyi kullanarak kolaylıkla rendeliyoruz. İnce ayarda rendelemenizi öneririm.
  2. Daha sonra bir gece öncesinde suda beklettiğimiz akdarıyı kâseye alıyoruz ve sırasıyla havuç, ay çekirdeği, tarçın, chia tohumu, hindistan cevizi yağı ve son olarak akçaağaç şurubunu ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. İyice karıştıktan sonra tepsinin üzerine yerleştirdiğimiz kurutma tepsi örtüsününe eşit dağılacak şekilde ince bir tabaka haline karışımımızı yayıyoruz.
  4. Sedona Supreme’in iki aşamalı kurutma özelliği ile önce 68c da 8 saat boyunca daha sonra 55c de 5 saat boyunca kurutuyoruz.
  5. Kuruma işlemi bitince, kuruyan granolamızı bölerek servis edebiliriz.

Afiyet olsun!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X