- 23 Mayıs 2025
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Cansu Elter
- Zorluk: Kolay

- Görüntüleme30
Yemesi ayrı güzel, sunumu ayrı havalı bir tarif! Enginar mevsimi geçmeden mutlaka dene 💚
Yapılışı
Sosu hazırlayalım:
Tüm sos malzemelerini Blendtec Blender’dan pürüzsüz kıvama gelene kadar geçir.
Hazırladığın sosu buzdolabında soğumaya bırak.
Enginarları pişir: Enginarları limon ve portakal kabuğuyla birlikte kaynar suda yaklaşık 20 dakika haşla.
Sunum ve servis: Enginarları sudan al, videodaki gibi yapraklarını yavaşça aç. Ortadaki tüylü kısmı çıkar ve ekşi krema sosunu ortaya dök. Yaprakları sosa bana bana ye! 😋
İpucu: Bu meze hem sıcak hem soğuk servis edilebilir. Yanına bir kadeh beyaz şarap veya buz gibi limonlu su çok yakışır.
Afiyet olsun! 🌿
Yorum Yap