Akıllı Bar

  • Görüntüleme
    643

Hazırlanışı :

Bir gece boyunca suda beklettiğiniz bademlerin kabuğunu soyun ve
85 gr su ile birlikte blenderda 2 dakika kadar karıştırın. Posasıyla birlikte kullanacağımız için süzmeyin. Keten tohumunun üstüne 90 gr su koyup blenderın baharat öğütme haznesinde jöle kıvamına gelene kadar karıştırın. Kayısıların çekirdeklerini çıkartın. Kajunun suyunu süzün. Hurmanın çekirdeklerini çıkartıp, kabuğunu soyun. Zencefilin kabuğunu soyun ve ince 2 dilim kesin. Taze zencefiliniz yoksa toz olarak da
1 gr miktarında kullanabilirsiniz. Bütün malzemeyi blender’ınıza koyup homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 2 saat ve 58 derecede 14 saat.

Raw food kriterlerine göre pişirmek için:
65 derecede 2 saat ve 48 derecede 20 saat. İlk sekiz saatten sonra tepsiyi kurutucudan alın, önceden hazırlayacağınız Sedona Kurutucu yapışmaz kağıt serili bir tepsiyi karışımın üstüne koyarak hızlıca altını üstüne getirin ve vakit kaybetmeden tekrar kurutucuya koyun.
3 saat sonra bütün parçayı tepsiyle aynı büyüklükte keseceğiniz bir yağlı kağıdın üstüne yine ters düz ederek alın. Yağlı kağıdın üstünde cetvel ve bıçakla tatlınızı dikdörtgen ya da karelere bölün. Kesim işlemini tamamlayıp barı tekrar Sedona Kurutucu’nun kendi kağıdına dizip kurutmaya devam edin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X