Alabaş Ramen

  • Görüntüleme
    51

 

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere Alabaş Ramen hazırladık. Ceyda Artun’un Lurch Tambur Rende, Lurch Spiral, Blendtec 800, Wildside Hazne ile hazırladığı bu lezziz tarife bayılacaksınız!

Hindistan cevizi yağını tencerede ısıtın. Ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin, şeffaflaşmaya başlayınca tamburda rendelediğiniz zencefil ve zerdeçalı ekleyip karıştırın. Ardından bıçak ile ezdiğiniz sarımsakları ekleyin ve kokuları çıktıktan sonra sebze suyunu da ekleyip pişirin.

Blendtec wild side hazneye aldığınız yosun ile sebze suyu ile hazırladığınız karışımı birleştirin. Susam yağını, hindistan cevizi sütünü, elmadan şekeri ve soya sosunun yarısını da ekleyip pürüzsüz bir doku elde edin.

Yapılışı: Dörde böldüğünüz mantarları ayrıca bir tavada pişirin, ardından kalan soya sosunu ve zeytinyağının yarısını ekleyin ve tavadan alın. Verevine doğradığınız havuçları kalan zeytinyağınız ile tavada çok yumuşamayacak şekilde pişirin, en son tuzlayın. Lurch spiral sebze doğrayıcıda spiral şekline getirdiğiniz alabaşları zeytinyağında çok yumuşamayacak kadar kavurun.

Çukur bir tabağa aldığınız spiral alabaşları hazırladığınız su ile birleştirin, mantar ve havuçları da ekledikten sonra üzerine ince doğradığınız chili biber, taze soğan ve fıstıklardan ekleyin ve bir dilim limon ile birlikte servis edin.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Ramen Suyu

Sebzeler

Servis

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X