Ayçekirdeğinden Cheddar Peyniri

Ayçekirdeğinden Cheddar Peynir
  • Görüntüleme
    14

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere süt ürünleri kullanmadan ayçekirdeğinden yapılan cheddar peynir hazırladık. Ceyda Artun’un Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı , Blendtec 650, Blendtec Wildside Hazne ile hazırladığı bu lezziz tarife bayılacaksınız!

Yapılışı: Ay çekirdeklerimizi bir gece önceden içme suyuna koyuyoruz ve bekletiyoruz. Tarifimiz sırasında kullanmadan önce süzüyor ve duruluyoruz. Ardından Slowstar Soğuk Sıkım aletini kullanarak 1,5 kap havuç suyu elde edene kadar havuçlarınızı sıkıyoruz (yaklaşık 1 kg havuç). Agar agar dışında kalan tüm malzemelerimizi Blendtec Wildside Hazne kullanarak, Blendtec 650’nin çorba ayarında karıştırıyoruz. Karışımımızdan dumanlar çıkana kadar ısınmasını beklememiz oldukça önemli. Bunun nedeni, agar agarın ancak ısı ile aktive olarak kıvam vermesindendir. Karışımımız ısınınca agar agarı da ekleyerek bir dakika daha en yüksek hızda çeviriyoruz. Ardından karışımımızı arzu ettiğimiz bir kalıba döküyor ve buzdolabında bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün cheddar peynirimizi kalıptan çıkarıp sade veya sevdiğimiz baharat, tohumlar ile kaplayarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X