Çıtır Pirinç Kıtırları

  • Görüntüleme
    359

 

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere bir Çıtır Pirinç Kıtırları hazırladık. Ceyda Artun’un Blendtec 650s, Wildside Hazne ile hazırladığı bu lezziz tarife bayılacaksınız!

Yapılışı: 1 kap pirinci iyice yıkayın. 4 kap su ile tamamen yumuşayana kadar haşlayın. Suyu ile birlikte blendtec wild side haznede karıştırın.  Pürüzsüz bir kıvamı olunca dehidratör kağıtlarına serin ve 55 derecede 6-8 saat kurutun. Kuruyan pirinç kıtırını ufak parçalara bölün kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağa attığınız an kabaracaklar, kabardıkları gibi yağdan alıp havlu peçete serdiğiniz bir tabağa serebilirsiniz. Hepsi kızardıktan sonra büyük bir kaseye alın. Baharatlarını koyun ve sallayarak karıştırın.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X