Glutensiz Çeşni Kaplamalı Kabak

  • Görüntüleme
    233

Sedona kurutucumda ilk fazda 62 derecede 4 saat, 2. fazda 55 derecede 8 saatte kuruttuğum domates ve kapya biberlerimi #blendtec blenderımda önce çekip incelttim. İçine 1 kaşık kaya tuzu ekleyip bir daha çektim ve tel süzgeçten eleyip toz halinde getirdim.

Kabakları dilimledikten sonra 3 yemek kaşığı karabuğday unu, 2 yemek kaşığı besin mayası ve 2 tatlı kaşığı çeşni ekleyip karıştırdım.

Ayrı bir kapta 2 yumurta ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını çırptım. Kabakları önce çırptığım yumurtalara, ardından da un harcıyla kaplayıp pişirme matıma dizdim. Fırını önceden 180 derecede ısıttım ve kabakları fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirdim.

Kalan harç malzemeleriyle minik bir ekmek de yapmayı ihmal etmedim😊
Bu muazzam lezzetli tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X