- 18 Ekim 2023
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Nilüfer Uysal
- Zorluk: Kolay
![](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2023/10/WhatsApp-Gorsel-2023-09-20-saat-21.31.06-min.jpg)
-
Görüntüleme182
Sedona kurutucumda ilk fazda 62 derecede 4 saat, 2. fazda 55 derecede 8 saatte kuruttuğum domates ve kapya biberlerimi #blendtec blenderımda önce çekip incelttim. İçine 1 kaşık kaya tuzu ekleyip bir daha çektim ve tel süzgeçten eleyip toz halinde getirdim.
Kabakları dilimledikten sonra 3 yemek kaşığı karabuğday unu, 2 yemek kaşığı besin mayası ve 2 tatlı kaşığı çeşni ekleyip karıştırdım.
Ayrı bir kapta 2 yumurta ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını çırptım. Kabakları önce çırptığım yumurtalara, ardından da un harcıyla kaplayıp pişirme matıma dizdim. Fırını önceden 180 derecede ısıttım ve kabakları fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirdim.
Kalan harç malzemeleriyle minik bir ekmek de yapmayı ihmal etmedim😊
Bu muazzam lezzetli tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
Malzemeler
Bunlar da hoşunuza gidebilir
![Buğday Çimi Suyu](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/snapinsta-2-260x286.jpg)
![Ekşi Mayalı Ekmek](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/snapinsta-260x286.jpg)
![Besleyici Kış Çorbası](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/WhatsApp-Gorsel-2024-01-15-saat-11.04.18_da93e7da-260x286.jpg)
Yorum Yap