Granola

  • Görüntüleme
    40

Hazırlanışı

Cevizi, fındığı ve bademi büyük parçalar halinde kalacak şekilde blenderınızdan 3-4 saniyeliğine geçirin. Bir kaba alın. Kabak ve ayçekirdeklerini ister bütün parçalar halinde ister biraz ufaltarak karışıma ekleyin. Agaveyi ve inciri küçük küçük doğrayıp kaba ekleyin. Hurmayı ister püre halinde isterseniz doğrayarak karışıma ekleyin. Keten ve chia tohumlarını jöleleştirip karışıma ekleyin. En son elma suyunu sıkın, elma suyunu ve elma suyu posasından 50 gramı karışıma ekleyin. Bu karışımı silikon spatula ile homojen bir kıvam alana dek karıştırıp, üstünü streçleyip 45 dakika beklettikten sonra Sedona Combo kurutucunun özel yapışmaz örtüsünün serili olduğu iki tepsiye yayın.

 

Kurutma süresi ve ısısı:

65 derecede 2 saat ve 48 derecede 22 saat, Karışımı üç – dört saatte bir spatula ile karışımı altta kalan kısımları üste gelecek şekilde karıştırın. Karışım suyunu iyice çekince kurutucunun yapışmaz kağıdını alıp karışımın çıtır kıvama gelmesi için kurutmaya devam edin.

Not: Şimdi bu tarife agave eklenmezse şeker ilavesiz, yulaf koyulmazsa glutensiz oluyor. Ama biz videoda yulaflı ve agaveli çektik.

 


Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X