Kahvaltı Bar

  • Görüntüleme
    412

Bu tarifi hazırlayıp bir gece buzdolabında beklettikten sonra kurutmaya alıyoruz. Kuru üzümleri yıkayın ve uygun bir bardağa alıp üzerine bir portakalın suyunu sıkın. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Bir gece boyunca suda beklettiğiniz bademlerin kabuğunu soyun ve 90 gr su ile birlikte blender’da 2 dakika kadar karıştırın. Posasıyla birlikte kullanacağımız için süzmeyin. Keten tohumunun üstüne 75 gr su koyup blenderın baharat öğütme haznesinde jöle kıvamına gelene kadar karıştırın.Elmaların kabuğunu soyup 1 cm’lik küpler halinde kesin ve keser kesmez blender’ınıza koyun, diğer malzemeleri de ekleyin ve karışım homojen bir hal alana kadar karıştırın. Uygun bir kaba aktarıp, üstünü streç film ile kaplayıp buzdolabınızda bir gece bekletin. Karışımı yapışmaz kağıt serili iki tepsiye eşit kalınlıkta pay edin. Tatlıların hacimli yapısından ötürü daha önce de belirttiğimiz gibi kuruturken birkaç aşamadan geçirmek daha temiz sonuçlar almamızı sağlıyor.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 4 saat ve 55 derecede 16 saat.

Raw food kriterlerine göre pişirmek için: 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 20 saat. İlk sekiz saatten sonra tepsiyi kurutucudan alın, önceden hazırlayacağınız Sedona Kurutucu yapışmaz kağıt serili bir tepsiyi karışımın üstüne koyarak hızlıca altını üstüne getirin ve vakit kaybetmeden tekrar kurutucuya koyun. 3 saat sonra bütün parçayı tepsiyle aynı büyüklükte keseceğiniz bir yağlı kağıdın üstüne yine ters düz ederek alın. Yağlı kağıdın üstünde cetvel ve bıçakla tatlınızı dikdörtgen ya da karelere bölün. Kesim işlemini tamamlayıp barı tekrar Sedona Kurutucu’nun kendi kağıdına dizip kurutmaya devam edin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X