Kinoalı Patlıcan Dolması

Kinoalı Patlıcan Dolması
  • Görüntüleme
    25

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere Kinoalı Patlıcan Dolması hazırladık. Ceyda Artun’un Lurch Sebze/Meyve Oyacağı, Blendtec Classic 575 Blender, Blendtech Wildside Hazne, Lurch Doğrayıcı Müsli Maker ile hazırladığı bu harika lezzetlere bayılacaksınız!

Yapılışı: Patlıcanlarımızın ortalarını Lurch sebze oyalacağı ile oyuyoruz ve hazırladığımız tuzlu suyun içerisine koyarak 30 dakika kadar beklemeye bırakıyoruz. Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz. Kinoamızı yıkayıp süzüyor ve büyük bir kaba alıyoruz. Yeşilliklerimizi tek tek Lurch doğrayıcı mixer müsli’de ufak parçalar haline getiriyor ve kinoamızın üzerine alıyoruz. Domateslerimizi ve kalan tüm malzemelerle birlikte kinoalarımıza ekliyoruz. Tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırıyoruz. Sos için Tüm malzemeleri Blendtec wildside haznemize alıyor ve çorba ayarında bir kez çalıştırıyoruz. Tuzlu suda bekleyen patlıcanlarımızın içlerini çok sıkıştırmadan iç harcı ile dolduruyoruz. Tenceremizin dibine sosumuzdan döküyor ve dolmalarımızı yerleştiriyoruz. Üzerine kalan sosu da döküyoruz. Yüksek ateşe alıyor ve kaynamaya başlayınca altını kısarak 20 – 25 dakika kadar (patlıcanlara rahatlıkla bıçak saplanabileceği hale gelene kadar) pişiriyoruz. 15 dakika soğumasını bekliyor ve üzerine maydanoz yaprakları serperek servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Malzemeler

Dolmalık Patlıcanlar için Malzemeler:

İç harcı için Malzemeler:

Sos:

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X