Mısır Cipsi ve Enginar Dip Sos Tarifi

Mısır Cipsi ve Enginar Dip Sos
  • Görüntüleme
    30

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere taze mısır cipsi ve enginar dip sos hazırladık. Ceyda Artun’un Sedona Supreme Dehidratör, Blendtec Designer 650s, Blendtec Twister Hazne ve Lurch Kubus Doğrayıcı ile hazırladığı bu harika mısır cipsi ve dip sosa bayılacaksınız!

Yapılışı: Mısır cipsimizi hazırlamak için taze mısırlarımızı soyuyoruz, ardından kesme tahtasına dik bir şekilde yerleştirip bıçağımızla yukarıdan aşağıya keserek taneleri koçandan ayırıyoruz. Ayırdığımız mısırları kalan malzemeler ile birlikte Blendtec Twister Hazne yardımıyla homojen bir harç olana kadar karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı Sedona Dehidratör kağıtlarımızın üzerine ince bir şerit halinde yayıyor ve 55°C’de 12 saat kurutuyoruz. Şekil vermek istersek kuruma süresi başladıktan 3- 4 saat kadar sonra bir bıçak yardımıyla dilediğimiz gibi şekli verebilir, kuruduklarında da o şekile göre kırılmalarını sağlayabiliriz. Cipslerimizi hava almayan kavanozlarda veya poşetlerde saklayabiliriz.

Enginar sosumuzu hazırlamak için ise soğan ve sarımsaklarımızı Lurch Kubus Doğrayıcı kullanarak doğruyoruz. Fırına girmeye uygun bir tava veya tencereye zeytinyağımızı koyuyor, soğan ve sarımsakları ekledikten sonra sebzelerimizi hafif karamelize olana kadar kavuruyor ve altını kapatıyoruz. Blendtec Twister Hazne’mizin içine kavurduğumuz soğanların yarısını, suda beklemiş kajumuzu, badem sütü, besin mayası, tuz ve karabiberi koyarak pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. İçerisinde kavurduğumuz soğan, sarımsak karışımının olduğu tavaya Lurch Kubus Doğrayıcı kullanarak doğradığımız enginar kalplerini ve ince ince doğramış olduğumuz kaleleri ekliyoruz. 2-3 dakika kavurduktan sonra üzerine hazırlamış olduğumuz sosu dökerek 3-4 dakika daha karıştırıyor ve pişiriyoruz. Son olarak üzerine vegan parmesan ekleyerek 205°C fırında 7-8 dakika kadar üzeri renk alana kadar pişirin.

Fırından çıkardığımız enginar/kale dip sosumuzun üzerine biraz zeytinyağı gezdirdikten sonra yanına mısır cipslerini yerleştirerek sıcak olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Malzemeler

Taze Mısır Cipsi için Malzemeler

Enginar/Kale dip sos için malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X