Şekersiz Jelibon Nasıl Yapılır?

Şekersiz Jelibon
  • Görüntüleme
    649

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere şekersiz temiz içerikli bir jelibon hazırladık. Ceyda Artun’un Blendtec 650s, Blendtec Twister Hazne ve Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve ve Sebze Sıkacağı ile hazırladığı bu harika lezzetlere bayılacaksınız!

Yapılışı: İlk olarak yaban mersini ve elmaları Slowstar kullanarak sıkıyoruz. Posalarımızı ise farklı tariflerde kullanmak için saklıyoruz. Elde ettiğimiz meyve suyumuzun içine lime suyumuzu da ekliyoruz. 1 kap (230 gr) kadar sıvımız olmalıdır. Agaveyi de eklediğimiz meyve suyumuzu Blendtec Twister Hazne’mize alarak karışımı çorba ayarında karıştırıyoruz. Ardından karışımımıza agar agarımızı da ekleyerek bir kere daha çorba ayarında karıştırıyoruz. Agave çabuk katılaştığı için karışımımızı hala sıcakken kalıplara alıyoruz. Aynı işlemleri hindistan cevizi katmanı için de uyguluyoruz ve yaban mersinli karışımımızı koyduğumuz kabın diğer yarısını da dolduruyoruz. Kalıplarımızı 1 saat buzlukta ya da birkaç saat buzdolabında bekletiyoruz. Soğuduktan sonra istediğimiz boyutlarda dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Malzemeler

Yaban Mersini Katmanı için Malzemeler:

Hindistan Cevizi Katmanı için Malzemeler:

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X