Stir Fry Filiz

  • Görüntüleme
    62

Maceramız kuru maş fasülyeleri ile başlıyor. Onları sadece yıkıyoruz. Fresh life ımızı da güzelce sıcak su ile yıkıyoruz. Filizlendirmede en önemli mevzuu kontaminasyon, kendisini istemiyoruz. Herseyi bol bol yıkayıp değişeceğiz bu yüzden.
Fresh life su haznesine su dolduruyoruz, maşları da olmaları gereken yerlerine koyuyoruz. İlk gün ikinci tepsiyide üstlerine kapatıyoruz. Ertesi gün bakıyoruz ki mini mini filizler başlamış bile, 2. Tepsiyi alıyoruz. Su haznesindeki suyu değiştiriyoruz, zaten rengi de sapsarı olmuş. Bu şekilde 3 gün sularını değişiyoruz kalan tüm değişim onlarda bitiyor. 4. Gün hasat ediyoruz. Filizlerimiz iyice yıkıyoruz. Aynı markettekilere benzesin isterseniz baş ve kıçlarını kesebilirsiniz ama ben köklü fasülyeydi hepsini seviyorum. Mümkünse süzgeçli bir saklama kabına alıp kaldırıyorum. Ondan sonra salatalar, çorbalar, sebze yemekleri… hepsi şenleniyor.
Stir fry kısmı oldukça kolay. Zeytinyağında sarımsaklarımı hafif kızartıyorum, chili biberlerimi ve filizlerimi ekliyorum. Korkusuzca filiz koyabilirsiniz göründüklerinden çok daha az kalacaklar. İster tuz ister soya sosu ekleyebilirsiniz, hafif tatlılık çok yakışıyor agave, hurma püresi, şeker, elma şekeri hepsi uygundur. Taze soğanlarımı da ekleyip bol bol sallıyorum ve hazır.
Servis ederken ben siyah pirinç üstü yaptım, üzerine de ince doğranmış elmalar, bol limon ve susam yağı ile eşlik ettim.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X