Superfood Bar

  • Görüntüleme
    34

Blender’ınızın orta boy haznesine bir gece önceden suda beklettiğiniz bademleri, kabuklarını soyarak koyun. 50 gr bademin üstüne 100 gr su ilave edin ve bademler un ufak olana kadar çalıştırın. Badem sütünüzü uygun bir kaba alın, posasıyla birlikte tarifte kullanacağımız için süzmeyin. Cevizlerin ve fındığın suyunu süzün. Hurmanın suyunu süzüp kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu süzün ya da kullandığınız bir slow juicer ile suyunu sıkın. Biz posasını kullanacağız. Muzun kabuğunu soyun.

Sırasıyla muz, ceviz, havuç, fındık, hurma, badem unu, tarçın, bal hindistan cevizi yağı ve badem sütünü blender’ınıza koyup çalıştırmaya başlayın. Keskin bir tat elde etmek isterseniz keçiboynuzu ununu da ekleyin. Sedona Kurutucu’nun kendi yapışmaz kağıdını serdiğiniz iki tepsiye tatlı karışımınızı eşit oranlarda dikdörtgen biçminde yayın. Tatlıların kalın ve hacimli yapısı kurutma aşamasında biraz ilgi göstermemizi gerektiriyor.

Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 4 saat ve sonra 55 derecede 16 saat.

Raw food kriterlerine göre pişirmek için:
65 derecede 2 saat ve 48 derecede 20 saat. Her iki derece için pişirme tekniği: Sekizinci saatten sonra tepsiyi kurutucudan alın, önceden hazırlayacağınız Sedona Kurutucu yapışmaz kağıt serili bir tepsiyi karışımın üstüne koyarak hızlıca altını üstüne getirin ve vakit kaybetmeden tekrar kurutucuya koyun. 3 saat sonra bütün parçayı tepsiyle aynı büyüklükte keseceğiniz bir yağlı kağıdın üstüne yine ters düz ederek alın.
Yağlı kağıdın üstünde cetvel ve bıçakla tatlınızı dikdörtgen ya da karelere bölün. Kesim işlemini tamamlayıp muzlu barı tekrar Sedona Kurutucu’nun kendi kağıdına dizip kurutmaya devam edin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X