Sütlü Limonata ve Sebze Tozlu Mısır

  • Görüntüleme
    155

Tüm malzemeleri blendera alın ve 30-40 saniye karıştırın. Buz kırma özelliğine sahip bir blenderınız olduğuna emin olun. @defyaailesi ailesi blendtec 30 saniyede buzlar ve tüm limonları dümdüz yapacak güçte mesela. Daha fazla karıştırırsanız limon kabukları acımaya başlayabilir o yüzden bu süre oldukça yeterli. Bir süzgeç ile çok bastırmadan süzün. İster olduğu gibi ister bol buzla ister biraz cin ekleyerek servis edin. (Lime yoksa sarı limon ile de beyaz kısımlarını ayırarak yapabilirsiniz)
Yulaf sütü:
1 kap yulafı sıcak suda 30 dk bekletin. Süzün ve 500 ml su ile blendra alın. 2-3 dakika her şey pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bir süzgeçte kazla bastırmadan süzün. Posalarını kek ve kurabiyelere kullanabilir, kurutup yulaf unu yapabilirsiniz.
Mısır:
Mısırları en sevdiğiniz gibi patlatın.
İki ip ucu: patlatırken sürekli sallayın ki yanmasınlar, arada kapağını yandan minik açıp buharını serbest bırakın ki mısırlarınız yumuşamasın.
Mısırlar patlayınca üzerine en sevdiğiniz baharatları dökebilirsiniz. @defyaailesi ilesi kitabında yer alan sebze tozu mısırla ile oldukça iyi bir birliktelik oluşturuyor.

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X