Vegan Fermante Krem Kaju Peyniri

  • Görüntüleme
    56

Ceyda Artun  @ceyda.artun ‘un Defya mutfağında sizler için vegan fermente edilmiş krem kaju peyniri tarifi veriyor. Bu lezzetli ve vegan tarifi çok seveceksiniz.

Fermantasyon Hazırlanışı

Suda beklemiş kajuları ve 1/4 kap suyu Blendtec Twister Jar haznesini kullanarak pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Probiyotik kapsülü eklemeden karışımınızın sıcak olmadığından emin olun, aksi takdirde kapsüldeki bakteriler ölecek ve fermantasyon gerçekleşmeyecektir. Probiyotik kapsülün içerisini döktükten sonra 5 saniye kadar daha çevirin. Kaju karışımını bir peynir örtüsüne alın, bohça haline getirin ve Sedona Supreme kurutma makinemizde 43 derecede 1 gece fermente olmaya bırakın. Sürekli olarak sabit ısıyı korumaya yardımcı olan dehidratör kajunun hiçbir komplikasyona uğramadan ve oda sıcaklığına göre daha hızlı bir şekilde fermente olmasını sağlayacaktır. Ertesi gün peynir örtünüzü açtığınızda kaju karışımınızın içerisinde oluşan hava kabarcıklarını görebileceksiniz ve tadı hafif ekşi bi hal almış olacak.

 

Aromalandırma Hazırlanışı

Fermente kajunuzu bir kaba alarak içerisine kalan malzemeyi ekleyin ve homojen olana kadar tahta bir kaşık ile karıştırın. Karışımı yağlı kağıdın ortasına yerleştirip bir silindir şeklini vererek sarın. Bir gece daha 43 derecede Sedona Supreme’de bekletin. Buzdolabında yağlı kağıda sarılı sekilde kapalı bir kapta 1-2 ay bozulmadan tüketebilirsiniz fakat fermantasyon süreci devam edeceği için tadı her geçen gün olgunlaşacaktır.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X