- 24 Aralık 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme596
Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere besin deposu bir karabuğday granola hazırladık Ceyda Artun’un Geo Filizlendirme Rafları, Blendtec Designer 650s, Blendtec Twister Hazne, Sedona Supreme Kurutucu ile hazırladığı bu vegan tarife bayılacaksınız!
Yapılışı: Karabuğday Filizini hazırlamak için; karabuğdayı 30 dakika suda bekletiyoruz. Bir süzgece alıp yıkadıktan sonra Geo Filizlendirme aparatına yayıyoruz. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere sudan geçiriyoruz ve 3. Günde filizlendiklerini göreceksiniz. Tarçını ve anasonu bir tavada kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve Blendtec Twister Hazne’ye alıp toz olana kadar öğütüyoruz. Kaynar suda 30 dk beklettiğimiz gojiberrylerimizi şişince süzüyoruz. Ardından, tüm malzemelerimizi bir kâsede bir araya getiriyor ve iyice karıştırıyoruz. Sedona Tepsisine yayıp 43 derecede 18 saat kadar istediğimiz kuruluğa ulaşıncaya kadar kurutuyoruz. Karabuğday granolayı hava almayan bir kavanozda muhafaza ediyoruz.
Afiyet Olsun!
Yorum Yap